Etkinlik Haberleri
Etkinlik Haberleri
Cumhuriyetimizin 96. Yılını Hep Birlikte Kutladık
29 Ekim Salı günü okulumuzda yaptığımız törenle, en büyük bayramımız Cumhuriyet bayramını kutladık. Cumhuriyet Bayramı töreninde öğrencilerimiz drama, dans, müzik, koro performanslarını "Benim adım Cumhuriyet" teması içerisinde sergilediler. Geçen hafta başlattığımız "Cumhuriyet Bayramı ve Atatürk’ü Anma Haftası Etkinlikleri" içerisinde yer alan tören, öğrenci, öğretmen, veli, konuk ve çalışanlarımızın katılımıyla gerçekleşti. Törenimizde Sezin ailesini oluşturan öğrenci, öğretmen, veli, çalışan tüm fertlerin yer alması, izleyenlerin beğenisini topladı. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun
5. Sınıflar Saha Çalışması: Masallar ve Efsanelerle Tarihi Efes Kenti
5. sınıf öğrencilerimiz, 24-26 Ekim 2019 tarihlerinde “Masallar ve Efsanelerle Tarihi Efes Kenti” projesi kapsamında yoğun bir saha çalışması gerçekleştirdiler. Derslerinde inceledikleri efsanelerin doğduğu toprakları ziyaret ederek kültürel mirasımızı yerinde gözlemleme fırsatı buldular.
Ekim
Maker Karavanı Okulumuzu Ziyaret Etti : "Hayallerimi Üretiyorum" Maker Etkinliği
Stemist Lab ve BenMaker tarafından, çocukların hayal güçleri, elleri ve kalbiyle üretim becerilerini birleştirmek için hayata geçirilen gezici bir maker atölyesi olan Maker Karavanı'nı okulumuza davet ettik.
Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı Konuğumuz Oldu
Cumhuriyet Bayramı ve Atatürk'ü Anma Haftası Etkinlikleri kapsamında araştırmacı yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı'yı ağırladık.
Ekim
1. Sınıflar Veli Atölyesi: Lights, Camera, Action!
1. sınıf velilerimiz, 23 Ekim 2019 Çarşamba günü Feridun Sezin Etkinlik Alanı’nda “Lights, Camera, Action!” adlı interaktif atölyemize katıldılar ve öğrencilerimizin İngilizce derslerindeki öğrenme süreçlerini (ses eğitimi, günlük yazma ve okuma çalışmaları) deneyimlediler.
Sezinde Sanat BRothers trio Konseri
Sezinde Sanat etkinliklerimizin açılış konserini BRothers Trio ile gerçekleştirdik. Alışılagelmiş trio ve kuartetlerin aksine her nesilden dinleyiciye hitap eden BRothers trio bizlere muhteşem bir gece yaşattı.
Biblioteka Kulübü Sevim Ak ve Behiç Ak'ın Ev Kütüphanesi’ndeydi
İlkokul Biblioteka Kulübü öğrencilerimiz, kütüphane-yazar buluşmaları kapsamında 23 Ekim 2019 Çarşamba günü Türkiye'nin ilk ve tek ev konseptindeki kütüphanesini ziyaret ettiler.
Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile Gıda Dağıtımı
Lise Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencilerimiz, 22 Ekim 2019 Salı akşamı Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile Gezi Parkı çevresinde evsizlere gıda dağıtımı gerçekleştirdiler.
Sezin Kariyer Çalışmaları: 12. Sınıflar Galatasaray Üniversitesi Ziyareti
12. sınıf öğrencilerimiz, 22 Ekim 2019 Salı günü Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimimizin organizasyonu ile Galatasaray Üniversitesini ziyaret ettiler.
Yurt Dışı Üniversite Tanıtımları: University of Toronto
Lise öğrencilerimizi farklı ülkelerden üst düzey üniversitelerin temsilcileriyle buluşturduğumuz "Yurt Dışı Üniversite Tanıtımları" kapsamında, University of Toronto 16 Ekim 2019 Çarşamba günü okulumuzu ziyaret etti.
Uluslararası Matematik Yarışmalarının Başarı Sertifikalarını Dağıttık
12. sınıf öğrencilerimiz Emir Kutluay, Nil Boyraz, Doğa Yapıcı, Selin Malkondu, Baturalp Akyüz, Deniz Mert Dilaverler, Ege Güney, Boran Kahraman, Ege Atik ve İnci Akyüz, geçtiğimiz akademik yılda ASMA Uluslararası Matematik Yarışması'na katıldılar.
"Bilime Yolculuk" Video Konferansları
9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerimiz, sene boyunca devam edecek "Bilime Yolculuk" serisi kapsamında Fen Bilimleri alanında başarı elde etmiş bilim insanlarıyla video konferanslar gerçekleştirecekler. Seriye yurt dışında aktif görevde olan veya daha önce görev almış Türk bilim insanları gönüllü olarak katılacak.
Eylül
Hazırlık ve 9. Sınıflar Oryantasyon Çalışması
Hazırlık ve 9. sınıf öğrencilerimizle 10 Eylül 2019 tarihinde Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimimiz tarafından düzenlenen bir oryantasyon çalışması yaptık. Etkinliğimiz İngilizce ve Beden Eğitimi Bölümü öğretmenlerimizin ve 11. sınıf öğrencilerimizin desteği ile gerçekleşti.
Eylül
Hazırlık ve 9. Sınıflarımızla İlk Etkinliğimizi Gerçekleştirdik
4-5 Eylül 2019 tarihlerinde; Hazırlık ve 9. sınıf öğrencilerimiz ve velilerimizle tanışmak, ortak çalışmalar yapmak, okulumuzun vizyon ve kurallarını tanıtmak, eğitim-öğretim programları hakkında bilgi vermek amacıyla bir araya geldik.